Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dobar početak sezone: u Crikvenici 12 posto više noćenja

01.06.2015.

11:25

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U svibnju je u Crikvenici ostvareno 12% više noćenja od plana i to je najbolja najava dobre sezone, a večeras je u planu i zanimljiv nastup danskih gimnastičara.

Crikvenički "Jadran", turistička tvrtka koja na tamošnjoj rivijeri ima osam hotela, dva autokampa i turističko naselje, ostvarila je lani gotovo 62 milijuna kuna prihoda i 2 milijuna kuna dobiti. Priča ide dalje i ove godine - nedavno je otvoren potpuno obnovljeni Hotel "Omorika", završava se uređenje kampa "Selce", u kojem će biti 20 novih parcela za mobilne kućice, hotel "Varaždin" dobio je nove liftove, a "Kaštel" je potpuno osvježen iznutra. "Želja nam je i misija, s obzirom na značaj Jadrana za crikveničku rivijeru, investicijskim ciklusom vrijednim 20 milijuna kuna, vratiti nekadašnji turistički sjaj cijelom kraju", napominje predsjednik Uprave Jadrana Dino Manestar.

Još jedna atrakcija za početak turističke sezone na crikveničkoj rivijeri bit će nastup mladih gimnastičara iz Danske. Pedestak učenika večeras od 19:30 u centru Crikvenice pokazat će dio svog bogatog sportskog repertoara, a već sutra gosti su Dječjeg doma "Izvor" u Selcu. Prije odlaska iz Hrvatske, u četvrtak, 4. lipnja, danski gimnastičari nastupit će u centru Selca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.