Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dobar trenutak za ulaganja u Rijeku i PGŽ

30.10.2013.

16:44

Autor: Olga Mandić / T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ideja ima, ali nedostaje novca, rekao je Branko Grčić na opatijskom Invest forumu gdje je 300 sudionika upoznalo 75 projekata u PGŽ-u vrijednih 10 milijardi eura i spremnih za ulaganja.

Za razliku od prethodnih godina, iza riječkih projekata sada stoji državna vlast i europska politika. To se ogleda u ulaganjima u riječki prometni čvor i pozicioniranju Rijeke na mapi važnih europskih prometnih koridora. Tim je riječima gradonačelnik Vojko Obersnel sudionicima Invest foruma u Opatiji objasnio zašto je sada dobar trenutak za ulaganja u Rijeku i Primorsko-goransku županiju.

Pozivu na Invest forum odazvalo se oko 300 sudionika, a među njima je bio i potpredsjednik Vlade Branko Grčić. U prvoj panel-raspravi na Invest forumu u Opatiji sudjelovao je i predsjednik Hrvatske gospodarske komore Nadan Vidošević. Nevezano uz temu, moderator Miodrag Šajatović pitao ga je kada će biti održana skupština HGK i hoće li će se glasovati o povjerenju njemu kao predsjedniku. Vidošević je odgovorio da je skupština planirana za kraj studenoga i da se na njoj može o tome glasovati.

Na Invest forumu u hotelu Četiri opatijska cvijeta predviđene su četiri tematske cjeline, a investitorima je ponuđen katalog sa 75 projekata spremnih za realizaciju i vrijednih 10 milijardi eura. Invest forum organizirali su Primorsko-goranska županija i Grad Rijeka u suradnji s Gradom Opatija i Agencijom za investicije i konkurentnost.

Ideja i projekata ne nedostaje, nedostaje samo novca, ali i to ćemo naći, rekao je Branko Grčić u panel-raspravi o članstvu u Europskoj uniji i novim mogućnostima za regionalni razvoj. Javlja Olga Mandić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.