Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dobit opatijskih Liburnia Riviera Hotela 50 posto veća nego lani

18.10.2017.

16:12

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatijska hotelska kompanija Liburnia Riviera Hoteli je prvih devet mjeseci ove godine završila s neto dobiti od 61 milijun kuna ili 50,6 posto više nego u istome razdoblju prošle godine, pokazuje danas objavljeno financijsko izvješće kompanije.

Nerevidirani i nekonsolidirani izvještaj LRH pokazuje da je ta kompanija u prvih devet mjeseci ove godine ostvarila 283,5 milijuna ukupnih prihoda, što je za oko 33 milijuna kuna ili 13,5 posto više nego lani. Istodobno, ukupni rashodi porasli su za šest posto, na 222,5 milijuna kuna.

Najveći dio devetomjesečnih prihoda, ili 282,7 milijuna kuna, čine poslovni prihodi. Oni su za 13,6 posto veći nego u lanjskih devet mjeseci, a najviše su porasli prihodi od prodaje - za 12,5 posto, na 262,2 milijuna kuna. Iz LRH navode i da je u njihovim objektima u prvih devet mjeseci ove godine ostvareno 11 posto više noćenja.

I na razini trećeg tromjesečja LRH je zabilježio znatno bolje rezultate nego lani - dobit mu je porasla za 40 posto, na 79,4 milijuna kuna, a ukupni prihodi za 20,5 posto, na 176,4 milijuna kuna. 

Uprava ističe da rezultati poslovanja pokazuju kako ostvaruju primarne ciljeve. "Pokazatelji likvidnosti i solventnosti te omjera zaduženosti u odnosu na kapital i novčani tok su kvalitetni", kaže se još u izvješću te kompanije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.