Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dobra priča: dvojica riječkih stomatologa pomažu stanovnicima Kenije

29.11.2017.

14:20

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Liječnici dentalne medicine Marko Perković i Melhior Tibljaš iz Rijeke godinama pomažu stanovnicima Subukiji u dalekoj Keniji. U centru Međunarodne katoličke misije sv. Franje otvorili su dvije zubarske ordinacije i besplatno popravljaju zube siromašnim stanovnicima afričkog sela.

Zadnjeg dana mjeseca studenog, u četvrtak, ponovno kreću u Keniju na još jednu svoju zdravstvenu dobrotvornu misiju. Kontakt u Keniji im je tamošnji katolički misionar fra Miro Babić, koji se prije nekoliko godina angažirao da zubarska oprema brodovima iz riječke luke sretno stigne u Afriku te zatim u Subukiju, selo 1200 kilometara udaljeno od Nairobija, gdje nema ni vode niti struje, a kuće su od pruća i blata.

Kada je oprema stigla u selo, dr. Marko Perković je počeo jednom godišnje besplatno popravljati zube siromašnim Kenijcima, a nešto kasnije pridružio mu se i kolega Melhior Tibljaš.

I ovaj put u Keniju, gdje ostaju desetak dana, nose lijekove i medicinsku opremu, ali i slatkiše za male Afrikance, te pozivaju kolege koji se žele pridružiti u dobrotvornoj zdravstvenoj misiji da im se jave. Više u razgovoru Biserke Belić i Melhiora Tibljaša:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.