Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:51 / 15.09.2017.

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Dobre vijesti iz Kostrene: manje cijene vrtića, veće plaće odgojiteljima

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Općinsko vijeće Kostrene na jučerašnjoj sjednici odlučilo je da će od 1. listopada smanjiti cijenu vrtića, odnosno udjela kojim participiraju roditelji, a odgojiteljicama će za 300 do 600 kuna povećati plaću.

Na jučerašnjoj sjednici Općinskog vijeća, osim rebalansa proračuna koji je izglasan jednoglasno, donesena je odluka o smanjenoj cijeni vrtića, a razloga za zadovoljstvo imat će i djelatnici vrtića.

Donedavnih 30 posto sudjelovanja roditelja u cijeni za cjelodnevni boravak djeteta smanjeno je na 23 posto te će ih umjesto dosadašnjih 771 kuna koštati 591 kunu. Za poludnevni boravak djeteta plaćat će 428 kuna, a za drugo dijete - polovicu subvencioniranih cijena vrtića. Nove cijene počet će se primjenjivati već od listopada ove godine.

Odlukom Vijeća povećan je koeficijent po kojem će se odgojiteljicama obračunavati plaće što će rezultirati povećanjem plaća u prosjeku za 300 do 600 kn u bruto iznosu.

Dobra vijest su i dodatna ulaganja u uređenje vanjskih prostora vrtića i opremanje dodatnim igralima u čijoj je nabavci značajan doprinos dala INA – industrija nafte d.d. Primopredaja gotovog igrališta planirana je za početak listopada, u sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.