Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dobre želje: zdravlja, mira i boljih penzija!

06.01.2015.

14:24

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pravoslavni vjernici peti put su se okupili na riječkom Korzu uz posnu hranu i vino kako bi obilježili Badnjak po julijanskom kalendaru, u organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije i Grada Rijeke.

Okupljeni građani bili su zadovoljni jer su se mogli, kako su rekli, uoči Božića malo podružiti uz 1 500 porcija friganih lignji i stotinjak litara vina.

Obilježavanje Badnjaka po julijanskom kalendaru, peti put organizirali su gradsko i županijsko vijeće srpske nacionalne manjine, a pravoslavni Božić građanima je čestitao i predsjednik županijskog vijeća srpske nacionalne manjine Milan Eraković: ''Mir božji, Hristos se rodi!''. Proslavi se pridružio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel s porukom da zajednički nastavimo graditi društvo međusobnog razumijevanja, tolerancije, uvažavanja i suradnje.  

Uoči proslave Božića, za vjernike Srpske pravoslavne crkve večernje bogosluženje počet će u 18 sati u hramu Svetog velikomučenika Georgija na Sušaku. Liturgijska slavlja služit će riječki parosi Mićo KostićMarko Đurić. Atmosferu je zabilježila Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.