Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dobru želju spremite u kuglicu i pomognite Centru za autizam

01.12.2016.

12:17

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Humanitarna akcija "Rijeka dobrih želja" koja se sastoji od "Kuglica dobrih želja" i "Lampiona dobrih želja", održava se na riječkom Korzu kod božićne kućice ispred zgrade bivše pošte, danas i sutra od 9 do 19:30.

Doniranjem 20 kuna možete pomoći riječkom Centru za autizam u izgradnji senzornog parka. Akciju organizira Udruga studenata biotehnologije i ostali studenti Sveučilišta u Rijeci, uz pokroviteljstvo Grada Rijeke, a pokrenule su je i organizirale studentice Karla Pavlović i Lea Radošević.

Danas i sutra građani će, uz donaciju od 20 kuna, moći izraditi personaliziranu kuglicu. "Bit će jedinstvena upravo po tome što će građani moći napisati svoju želju i božićnu poruku, a pri skidanju bora u siječnju, iste će kuglice biti dodijeljene drugim građanima te će se na taj način zaokružiti cijela priča", istaknula je Karla. 

"Lampioni dobrih želja će se održati 16. prosinca i princip je isti", dodala je Lea. Doniranjem 20 kn kod kućice na Korzu građani će osigurati lampion koje će dijeliti na dan puštanja od 9 do 16:30 na Korzu, a nakon toga na početku Molo longa s kojeg će se lampioni i puštati u 19 sati.

Građani se rado pridružuju akciji, uz nadu da će biti prodano svih 300 kuglica, koje će, osim humanitarne namjere, uz dobre želje krasiti gradski bor na Korzu. Poslušajte djelić humanitarne atmosfere s Korza:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.