Hrvatski radio

Radio Rijeka

Doček na riječkom Korzu: 7.500 okupljenih u dobrom ritmu

01.01.2020.

11:23

Autor: Tatjana Sandalj, Hina

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Foto: - / -

Središnji doček nove godine u Rijeci je tradicionalno priređen u središtu grada, na Korzu i obližnjim trgovima, uz nastupe Nine Badrić, Nikoline Tomljanović i sastava Dubioza Kolektiv. Policija procjenjuje da je na dočeku nove godine na Korzu bilo više od 7.500 građana.

Prva beba rođena u riječkom rodilištu je Adian Kaltak.

Tisuće Riječana i njihovih gostiju u 2020. godinu pjesmom je uvela Nina Badrić, a odmah nakon ponoći čestitku za Novu godinu s pozornice je uputio riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

"Rijeka je od večeras europska prijestolnica kulture. Svima želim puno zdravlja, sreće i ljubavi", kazao je Obersnel, nakon čega je uslijedio raskošni vatromet s krova robne kuće Ri.

Povodom ispraćaja stare i dočeka nove godine na području Policijske uprave PGŽ bilo je organizirano 30 javnih okupljanja. Podnevni ispraćaji stare godine u Fužinama, gdje se prema procjenama policije okupilo oko 4.500 građana i u Novom Vinodolskom, gdje je bilo oko 4.000 građana, protekli su bez narušavanja javnog reda i mira. 

Glazbeni program dočeka otvorila je Nikolina Tomljanović, članica riječke grupe E.N.I. koja razvija samostalnu glazbenu karijeru, dok je u završnom dijelu programa rukama i nogama rasplesane, uglavnom mlađe publike, davala popularna bosansko-hercegovačka grupa Dubioza Kolektiv.

Uz najposjećeniji organizirani doček na Korzu, programi dočeka nove 2020. godine organizirani su i na Trsatskoj gradini, botelu Marina te u u desetak klubova u Rijeci.

Na području Policijske uprave primorsko-goranske tijekom ispraćaja stare i dočeka nove godine nisu zabilježene ozljede od pirotehnike, niti je bilo teže ili lakše ozlijeđenih osoba u prometu, priopćila je PU PGŽ. Zabilježena su tek dva narušavanja javnog reda i mira.

Između 31. prosinca i 1. siječnja zabilježen je požar niskog raslinja na širem području Rijeke te požar krovišta trgovine na području otoka Krka s manjom materijalnom štetom. Požari su vjerojatno izbili uslijed korištenja pirotehnike te policija podsjeća na posljedice koje mogu nastati zbog neopreznog rukovanja pirotehničkim sredstvima!

Mali Adian Kaltak, prva riječka beba u 2020., na porodu je imao tri kilograma i 550 grama. Poslušajmo što su rekli mama Irma, tata Ado i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel:

Kad se ispuni tatino predviđanje!, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.