Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dodatni timovi hitne pomoći na cestama spasili 1134 osobe

26.08.2016.

11:28

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dodatni prometni timovi hitne medicinske službe tijekom ovogodišnje turističke sezone duž hrvatskih prometnica zbrinuli su ukupno 1134 hitna pacijenata. U istome razdoblju medicinski su helikopteri prevezli 323 pacijenta.

Ove turističke sezone duž autocesta je bilo ukupno 17 dodatnih timova hitne medicinske pomoći, tri više nego lani. Ukupno su diljem Hrvatske zbrinuli 1134 pacijenta. Prosječno je vrijeme izlaska na intervenciju bilo 10 minuta, a pacijen je u prosjeku u bolnici bio zbrinut za 58 minuta.

Jedanaest osoba stradalih u prometnim nesrećama na koje su intervenirali dodatni timovi hitne pomoći ipak nisu uspjeli spasiti - preminule su na mjestu događaja.

Helikopteri Hrvatske vojske namijenjeni prijevozu pacijenata, u prvome redu s otoka, zbrinuli su ovoga ljeta 323 pacijenta. Uz baze u Omišlju na Krku te Splitu aktivne od svibnja, uveden je i dodatni helikopterski tim u Dubrovniku, izvijestili su iz Hrvatskoga zavoda za hitnu medicinu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.