Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dodatni turističko-razvojni iskorak za Vrbovsko

12.01.2021.

14:27

Autor: Nenad Lučić

Za preuređenje stare zgrade u novi hotel u Vrbovskom bit će potrebno 15 do 18 mjeseci i procijenjenih oko 2 milijuna eura (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Za preuređenje stare zgrade u novi hotel u Vrbovskom bit će potrebno 15 do 18 mjeseci i procijenjenih oko 2 milijuna eura (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Vrbovsko je jedna od sredina Gorskog kotara s nizom turistički zanimljivih sadržaja, no u tom gradu još uvijek nema hotela. Uskoro neće biti tako, najavili su gradski čelnici i predstavnici privatnog ulagača potpisivanjem ugovora, koji će rezultirati preuređenjem jednog stambenog objekta u hotel.

Neki su lokaliteti Grada Vrbovskog dosad prepoznati kao poželjna izletišta, a izgradnja hotela, kaže gradonačelnik Dražen Mufić, donijet će dodatni turističko-razvojni iskorak.

Vrbovskom je potreban hotel, jer ne postoje takvi turistički objekati, izostaje željena razina broja ostvarenih noćenja, a povećanje tih pokazatelja bi Vrbovsko definitivno svrstalo među bolje rangirana odredišta u turizmu Gorskog kotara.

Uplatom prodajne cijene od 501 tisuću kuna objekta, pridodaje Mufić, kvalitetno će se riješiti pitanje koje muči dosadašnje korisnike zgrade.

Brz početak i završetak radova na budućem hotelu te okvirnu vrijednost ulaganja najavio je u ime privatne tvrtke „Bijela kosa Gorski kotar“ iz Zagreba njezin predstavnik Ivan Janković koji je rekao kako misli da bi izvedba projekta mogla krenuti već krajem proljeća, a posao bi trajao 15 do 18 mjeseci. Procjenjena visina ulaganja kreće se oko 2 milijuna eura, 25 do 30 posto od iznosa početne investicije osigurava tvrrtka, a ostatak bi se, bude li moguće, osigurao preko europskih fondova i banaka.

I današnji događaj potvrđuje, kako Vrbovsko postaje sve zanimljivije ulagačima s potvrđenim referencama i iskustvom u izvedbi proizvodnih, turističkih i ostalih gospodarskih projekata.

Iz Gorskog kotra javlja se Nenad Lučić:

Novi hotel Vrbovsko, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.