Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dodijeljene nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske: tko su nagrađeni iz PGŽ?

29.04.2022.

11:07

Autor: Hina, Radio Rijeka

Suncokret ruralnog turizma

Suncokret ruralnog turizma

Foto: - / -

Na 5. međunarodnom kongresu o ruralnom turizmu, koji je u Cavtatu okupio oko 400 sudionika, u četvrtak su dodijeljene nagrade Suncokret ruralnog turizma Hrvatske. Među 138 prijavljenih projekata, ocjenjivačka komisija odabrala je 59 najboljih za 2021. godinu.

Ukupno je dodijeljeno 59 nagrada, zlatnih, srebrnih i brončanih povelja te posebnih priznanja, ali i tri šampionske titule: Veliki Zlatni suncokreti. Oni su dodijeljeni restoranima Crna svinja, Terra Negra Country Club iz Čepina i Domestic House Lola iz Vukovara te Hotelu Village Balatura u Triblju kod Crikvenice.


Osim te nagrade, u Primorsko-goransku županiju stižu još dva priznanja i šest povelja. 


U kategoriji "Tradicijska (ruralna) domaćinstva" posebno priznanje za oživljavanje obiteljske poljoprivredne tradicije dobio je OPG Patricie Rumac


U kategoriji "Tradicijska (ruralna) gastronomija" srebrnu povelju dobio je OPG Villa Plasa. 


U kategoriji "Vinski turizam" posebno priznanje za povezivanje i promociju destinacije vinskog turizma dobio je Kvarner wines.


U kategoriji "Craft turizam" zlatnu povelju dobio je SuZa Croatian Spirit iz Matulja. 


U kategoriji "Aktivni turistički sadržaji u ruralnom prostoru zlatnu povelju dobio je Camino Krk, TZ Grada Krka.


U kategoriji "Ruralno turistički projekti" srebrne povelje dobili su Javna Ustanova Priroda - Centar za posjetitelje Velike zvijeri te Kulturno-turistička ruta "Putovima Frankopana".


U kategoriji "Projekti/nositelji zaštićenih i marketinških oznaka" srebrnu povelju dobio je OPG Jasminka Gršković s Krka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.