Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dodijeljene nagrade za volontere godine: pomaganje, druženje i gušt

06.12.2017.

15:07

Autor: Biserka Belić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Međunarodnog dana volontera, 5. prosinca, predstavnici Udruge za razvoj civilnog društva SMART, Grada Rijeke i Primorsko-goranske županije uručili su danas nagrade istaknutim volonterkama i volonterima s područja grada i županije.

Volonteri godine su Marinka Kuna iz Centra za kulturu dijaloga, Matea Marchini iz Udruge "Kulturni front", Damir Medved iz udruga "Bez granica" i "Dren", Davorka Vidić iz Udruge za promicanje dobrobiti djece "Portić", Tina Đorđević iz Gradske knjižnice Rijeka i Ana Žigo iz Udruge za djecu i mlade "Kocka".

Nagrade "Organizator volontiranja 2017." za dobre volonterske programe i rad s volonterima dobili Udruga "Pegaz", Centar tehničke kulture, Odjel za podršku žrtvama i svjedocima te Županijski sud u Rijeci.

Jedan od dobitnika nagrade "Volonter godine" je i Damir Medved, koji volontira u dvije udruge - "Dren" i "Bez granica". Zanimaju ga povijest i ekologija, a posvetio se revitalizaciji nasada drena i drenovskih šterni te očuvanju povijesne baštine Drenove.

Kaže da mu je volontiranje užitak, prvenstveno zbog doprinosa zajednici, ali i zbog druženja s članovima udruga i ostalim volonterima. Na dodjeli nagrada, s gospodinom Medvedom je razgovarala Biserka Belić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.