Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dodijeljene stipendije kostrenskim učenicima i studentima

19.11.2021.

14:37

Autor: HRT - Radio Rijeka

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prema kriteriju izvrsnosti pravo na stipendiju ostvarilo je 17 učenika i 36 studenata. Dodijeljene su i četiri učeničke te jedna studentska stipendija po kriteriju slabijeg imovinskog stanja kao i dvije učeničke te tri studentske stipendije za deficitarna zanimanja.

Učenicima i studentima ugovori o stipendiranju bit će dostavljeni poštom.

U školskoj, odnosno akademskoj 2021./2022., 23 učenika i 40 studenata ostvarilo je pravo na stipendiju Općine Kostrena, a višegodišnja tradicija svečanog potpisivanja ugovora o stipendijama neće se održati zbog epidemiološke situacije. 

Za ovu školsku, odnosno akademsku godinu, Općina Kostrena dodijelila je ukupno 63 stipendije za što je u proračunu osigurano 508 tisuća kuna. Učeničke stipendije iznose 500 kuna mjesečno i isplaćuju se za devet kalendarskih mjeseci. Studentske stipendije iznose 700 kuna mjesečno i isplaćuju se za deset kalendarskih mjeseci. Izdašnijim iznosom stipendiraju se učenici i studenti u kategoriji deficitarnih zanimanja.

Stipendiju u iznosu od 900 kuna primaju učenici deficitarnih zanimanja, a stipendiju u iznosu od 1 200 kuna primaju studenti deficitarnih zanimanja koji studij pohađaju na području Primorsko-goranske županije te 2 500 kuna studenti koji studiraju izvan PGŽ.

Programom javnih potreba u obrazovanju i znanosti u koje spadaju i stipendije, Općina Kostrena nastoji svojim mladima stvoriti što bolje uvjete za stjecanje kvalitetnog obrazovanja i razvoj potencijala. Uz program stipendiranja, Općina Kostrena sufinancira i troškove prijevoza redovnim studentima i srednjoškolcima, kojima i poklon bonom od 600 kuna pomaže u nabavci udžbenika i drugih potrepština.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.