Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dođite vidjeti što znaju i mogu djeca s teškoćama i osobe s invaliditetom!

30.11.2016.

12:07

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Četrnaesti Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invalidtetom održava se u petak 2. prosinca u HKD-u na Sušaku. Nastupit će više od 250 izvođača, najavljeno je na konferenciji za novinare.

Ovaj festival u Rijeci se održava već 14. put. Ove godine nastupit će više od 250 izvođača uz pomoć 50 mentora. Zbog velikoga broja sudionika program se održava u dva dijela: od 11 sati nastupaju najmlađi, a od 18 sati pripadnici starije dobne skupine. Svoja glazbena, plesna, dramska i likovna umijeća prezentirat će djeca i odrasle osobe s teškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom.

Festival je organiziran u okviru projekta Rijeka - zdravi grad. Sudjeluju: Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Centar za autizam Rijeka, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, Udruga za Down sindrom Rijeka 21, Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Dnevni centar za rehabilitaciju Slava Raškaj Rijeka, Dječji vrtić Rijeka, Ekonomska škola Mije Mirkovića, Pomorska škola Bakar, OŠ Gornja Vežica, OŠ Kantrida, Centar za rehabilitaciju Fortica, Centar za rehabilitaciju Rijeka i Modna agencija Glamour Tara.

Scensko rješenje, izvedbu elemenata i likovni predložak za plakat, program, pozivnicu i zahvalnicu izradili su učenici Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci. Voditelji priredbe su Isabella Hujić iz udruge Rijeka 21, učenik Pomorske škole Bakar Denis Jakus te učenik OŠ Gornja Vežica Arjuna Mladen Zlamalik, koji poziva da njihov rad dođu pogledati svi koji budu mogli. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.