Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dodjela nagrada Ambasador elektroničke glazbe prvi put u Rijeci

19.02.2020.

13:23

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto: Ambasador

Foto: Ambasador

Foto: - / -

Svečana dodjela nagrade Ambasador elektroničke glazbe za ostvarenja u 2019. godini, koju organizira udruga Klubska kultura, prvi put će se održati izvan Zagreba i to u Rijeci, u Pogonu kulture, 19. ožujka 2020. godine u sklopu "Mjeseca glazbe" i kao dio programa Europske prijestolnice kulture.

Publika do 29. veljače 2020. godine ima priliku glasati za nagradu Ambasador, prvu specijaliziranu nagradu te vrste u Hrvatskoj. Nagrada Ambasador se dodjeljuje akterima hrvatske elektroničke scene za ostvarenja unutar granica Hrvatske i na inozemnom tržištu u proteklih godinu dana, a od ukupno 35 ovogodišnjih kategorija, 24 kategorije su nagrade publike te 11 nagrade struke.

Za četvrtu nagradu Ambasador, 65 članova struke nominiralo je 175 projekata i izvođača, a među nominiranima je čak 12 iz Rijeke i okolice: za kolektiv godine nominiran je KBS Entertainment, za klubsku večer godine Deep n Delicious, za mladog DJ-a godine Marcel, poznati riječki DJ Ogi nominiran je u kategoriji najboljeg techno DJ-a, riječki electro duo The Siids imaju čak dvije nominacije - za najbolji album i najperspektivniji bend, riječki DJ-i Marina Karamarko i Bronski nominirani su u kategoriji najbolji tech-house DJ, Ivan Mastermix za mainstream single remix godine, Dalton Trance Teleport za ambasadora Hrvatske u inozemstvu, KBS Warehouse za party godine, BSH Events za koncept godine, a Freemental festival, koji se održava na otoku Cresu, nominiran je za najbolji festival domaćeg promotora.

Za sve nominirane projekte i izvođače, sudionici i ljubitelji elektroničke scene mogu glasati putem linka http://www.ambasador.hr/online-glasanje do 29. veljače 2020. godine u 23:59 sati, a pobjednike će proglasiti Nadzorni odbor po završetku glasanja.

Ambasador je više od nagrade, prerastao je u zajednicu od 300 profesionalaca okupljenih na svojevrsnoj platformi za poticanje novih projekata, programa i autora. Nagrada odaje počast najboljim festivalima, klubovima, glazbenicima i plesnim destinacijama, uključujući elektroničku glazbu aktivno u centar kulturnih tokova Republike Hrvatske i čineći je prepoznatljivim segmentom vrijednim pažnje i institucionalne podrške.

Nagradu Ambasador podržavaju BURN Hrvatska, Ministarstvo kulture RH, Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, HDS-ZAMP i HGU/HUZIP.

Foto: Ambasador

Foto: Ambasador

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.