Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dogodine novi županijski dom za starije, penzići žele tri susreta

30.09.2016.

15:02

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odlukom Skupšine Ujedinjenih naroda, 1. listopada proglašen je Međunarodnim danom starijih osoba. Tim povodom vodeći ljudi Primorsko-goranske županije obilaze domove kojima je PGŽ osnivač - na Krku, u Velom Lošinju, Voloskom i na Kantridi. Župan je primio predstavnike Matice umirovljenika PGŽ.

Skromni smo i želja nam je da se i dogodine održe tri naša najveća skupa, poručio je predsjednik županijske Matice umirovljenika Josip Matković na prijmu u Županiji. Uz obilježavanje Dana Primorsko-goranske županije u Kraljevici, umirovljenici se planiraju sastati početkom srpnja na Platku ili u Golubinjaku te na sportskome susretu, za koji žele da ponovno bude u Krku, u domu Mali kartec.

Bez obzira na priče o mogućem skromnijem županijskom proračunu, učinit ćemo sve, kao i dosad, da udruge, među njima i umirovljenička, to ne osjete previše, rekao je župan Zlatko KomadinaŽupanija iz proračuna godišnje za razne aktivnosti umirovljenika izdvaja gotovo 300 tisuća kuna.

Dogodine će Primorsko-goranska županija biti bogatija za još jedan dom, koji će biti izgrađen u Kostreni. Želja je svih sudionika današnjega prijma da se Udruga umirovljenika grada Rijeke vrati pod okrilje županijske organizacije, no zasad sve ostaje na bezuspješnim pokušajima uspostavljanja boljih odnosa.

Svim umirovljenicima u našoj županiji Komadina je poželio je puno zdravlja i sreće povodom Međunarodnoga dana starijih osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.