Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dogradnja škole i gradnja dvorane u Dražicama: sve prema planu

15.10.2019.

13:36

Autor: Olivera Vinković

Foto: Edita Stilin / PGŽ

Foto: Edita Stilin / PGŽ

Foto: - / -

Radovi na rekonstrukciji i dogradnji zgrade OŠ Jelenje-Dražice te izgradnji školske sportske dvorane u Dražicama u utorak je obišla pročelnica Upravnog odjela za odgoj i obrazovanje PGŽ Edita Stilin u pratnji načelnika Općine Jelenje-Dražice Roberta Marčelje.

Vrijednost tog kapitalnog projekta je 40 milijuna kuna, a zajednički ga financiraju Primorsko-goranska županija sa 60 posto i općina Jelenje sa 40 posto udjela.

Pročelnica Edita Stilin podsjetila je da je do sada škola bila na dva lokaliteta, a u budućnosti će biti upravo u novom, u Dražicama.

Riječ je o, rekla je Stilin, ogromnom projektu PGŽ i Općine Jelenje-Dražice u kojem se dograđuje 11 novih učionica i gradi nova školska sportska dvorana prvi put u povijesti Dražica, od ukupno tri tisuće kvadrata.

Obilaskom gradilišta potvrđeno je da je sve do sad napravljeno u rokovima. Tijekom četiri mjeseca otvoreno je gradilište, dignuti su stupovi dvorane, napravljen je prvi kat novog dijela škole, novi ulaz, marendarij i višefunkcionalna dvorana, sve se to već pomalo vidi, rekla je pročelnica.

"Početkom 2021. očekujemo da će mali Grobničani imati novu školu i novu školsku sportsku dvoranu", zaključila je Stilin. Poslušajte:

Stilin: Sve teče prema planu, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.