Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dogradnja škole u Čavlima, strategija turizma i (opet) potkornjak

27.10.2016.

16:59

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kvarner treba postati cjelogodišnja turistička destinacija, stoji u Strategiji razvoja turizma Kvarnera, koju je danas usvojila Skupština Primorsko-goranske županije. Plan je do 2020. godine za 13 posto povećati potrošnju te iskoristivost kapaciteta.

Namjera je ponuditi sadržaje u pred i post sezoni, istaknula je županijska pročelnica za turizam Melita Raukar. Od koncepta raznolikosti, prepoznatljivost brenda Kvarnera treba graditi preko destinacije dobrih osjećaja, poručuju stručnjaci. Najjači aduti su zdravstveni i sportski turizam, gastronomija te vrhunska kvaliteta obiteljskog smještaja.

Županijski vijećnici odlučili su danas i da će dogradnja Osnovne škole u Čavlima početi početkom iduće godine. Primorsko-goranska županija izdvojit će 5 milijuna i 900 tisuća kuna, dok će drugu polovicu novca doplatiti Općina Čavle. U tijeku je i priprema projekta za školu u Jelenju, gradnja dvorane u Hreljinu te školskih zgrada u Baški i Puntu. Nakon dogradnje tisuću i 600 metara četvornih, odnosno osam učionica i kabineta, učenici će u Čavlima pohađati nastavu u jednoj smjeni, rekla je pročelnica za školstvo Edita Stilin.

Primorsko-goranska županijska skupština danas je u Rijeci raspravljala i o mjerama suzbijanja smrekovog potkornjaka u šumama Gorskog kotara. Štetnik tijekom zime miruje, a do proljeća treba pripremiti organiziranu akciju sječe napadnutih stabala u državnim i privatnim šumama, poručili su stručnjaci iz Hrvatskih šuma i Hrvatskog šumarskog instituta. Za to se očekuje naredba Ministarstva poljoprivrede s konkretnim mjerama, rokovima te financijskim sredstvima za njihovo provođenje. 

Poslušajte izjave:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.