Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dokapitalizacija "3. maja": 510.000 dionica vrijednih 51 milijun kuna

27.08.2015.

16:28

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Brodogradilište "3. maj", koje posluje u sklopu "Uljanik grupe", u četvrtak je na izvanrednoj glavnoj skupštini usvojilo odluku o dokapitalizaciji s 51 milijunom kuna, a ta je dokapitalizacija obveza "Uljanika" u provedbi plana restrukturiranja "3. maja".

Kako je objavljeno iz 3. maja, na izvanrednoj skupštini donesene su odluke prema prijedlozima odluka objavljenim uz poziv za skupštinu. Tako je skupština usvojila odluku o povećanju temeljnog kapitala ulogom u novcu, uz isključenje prava prvenstva postojećih dioničara pri upisu novih dionica, osim Uljaniku, koji se obvezao provesti dokapitalizaciju temeljem obveza preuzetih ugovorom o prodaji i prijenosu dionica 3. maja, koji je u lipnju 2013. godine sklopio s državom, odnosno temeljem obveza iz plana restrukturiranja 3. maja.

Povećanje temeljnog kapitala provest će se izdavanjem 510.000 novih redovnih dionica treće emisije, nominalnog iznosa 100 kuna svaka, uplatom 51 milijuna kuna u novcu. Dokapitalizacijom će temeljni kapital 3. maja biti povećan sa 136,2 milijuna kuna na 187,2 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.