Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dokapitalizacija Luke Rijeka: prodaje se šest milijuna dionica

29.06.2015.

12:16

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Otvaranjem knjige upisa za prva tri kruga, u ponedjeljak je započeo upis novih dionica Luke Rijeka, čiji bi se temeljni kapital po dovršetku moguća četiri kruga upisa trebao povećati za najviše 300 milijuna kuna.

Prema podacima iz javnog poziva na upis novih dionica, koji je objavljen na Zagrebačkoj burzi i u Novom listu, povećanje temeljnog kapitala Luke Rijeka za najviše 300 milijuna kuna, na 539,22 milijuna kuna, provest će se izdavanjem najmanje 6.000.000, a najviše 7.500.000 novih dionica nominalne vrijednosti 40 kuna po dionici.

Nove se dionice nude po cijeni u rasponu od 40 do 70 kuna, a u prva tri kruga nude se postojećim dioničarima, kvalificiranim ulagateljima te bivšim i sadašnjim zaposlenicima Grupe Luka Rijeka i tvrtke Jadranska vrata. Prva tri kruga traju do 16. srpnja.

Ako dotad ne bude upisano i uplaćeno dovoljno dionica da se ova javna ponuda smatra uspješnom, odnosno najmanje 6.000.000 novih dionica, preostale će dionice u četvrtom krugu upisa biti ponuđene svim ulagateljima u Hrvatskoj ili izvan, uključujući i one koji su već sudjelovali u prva tri kruga.

Povećanje temeljnoga kapitala vezano je za investicije i strateški projekt Škrljevo, koji obuhvaća razvoj pozadinskog terminala u suvremeno uređen i opremljen lučki terminal na površini većoj od 400 tisuća četvornih metara. Planirano je da se u taj projekt i nabavku mehanizacije uloži više od 50 milijuna eura.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.