Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dolac i Strohalova do kraja veljače postaju zona smirenog prometa

01.02.2016.

15:06

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ulice Dolac i Rudolfa Strohala u središtu Rijeke postaju zona smirenoga prometa. Jutros su počeli radovi kojima će se u tom dijelu grada preregulirati promet, a sve bi trebalo biti gotovo do kraja veljače.

Započelo je premještanje rampe s ulaznim terminalom koja je sada kod hotela Bonavia na početku Strohalove ulice. Novi izlazni terminal s rampom bit će na izlazu iz Dolca u Ulicu Erazma Barčića. Radovi su dio projekta projekta preregulacije i proširenja zone smirenog prometa u ulicama Dolac i Rudolfa Strohala. Te ulice povezuju Trg 128. brigade Hrvatske vojske i Barčićevu, a odavno su generalnim urbanističkim planom predviđene kao pješačka zona. 

Prema novoj regulaciji više neće biti parkiranja u zapadnom dijelu Dolca koji će, kao i Trg 128. brigade postati zona smirenog prometa. Strohalova ulica će postati dvosmjerna, čime će se omogućiti dodatni izlaz iz buduće zone smirenog prometa u Ulicu Frana Kurelca i dalje prema istoku. Izlaz u Dolcu vodit će prema Jadranskom trgu, objasnio je voditelj planiranja i projektiranja u Rijeka prometu Robert Maršanić.

Promjene će doživjeti i Kurelčeva ulica: zbog rampe na početku Strohalove uredit će se 15 metara dug prometni trak za čekanje, a da bi se to učinilo, ukinut će se 12 kosih parkirnih mjesta na tome dijelu ulice. Ukinuta mjesta za vozila osoba s invaliditetom nadoknadit će se s tri nova na najbližem raspoloživom mjestu. Ukupno se ukida 49 parkirnih mjesta, pa će stanari s povlaštenim kartama moći koristiti obližnnja parkirališta i garažu Zagrad B. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.