Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dom Hahlić ne smije biti predmet politiziranja: obustavljen sudski spor

05.04.2017.

17:15

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obustavljen je sudski spor između Općine Jelenje i Planinarskog društva Obruč zbog planinarskog doma Hahlić, priopćio je PGS Jelenja na konferenciji za novinare. To mjesto ne smije se politizirati, smatra PGS koji u Jelenju samostalno izlazi na izbore.

"Imovinsko-pravna pitanja su riješena, dom Hahlić je kao sudski predmet, stvar koja je pred pozitivnim krajem. Riješili smo taj problem, gotovo u pet do ponoć. Općina nije imala razumijevanja, a radi se o jednom od najboljih planinarskih domova u Hrvatskoj koji nije bio u punoj funkciji", rekao je Robert Maršanić, predsjednik kluba vijećnika PGS-a u Općini Jelenje.

Kandidat za načelnika Općine Jelenje Robert Marčelja istaknuo je da dom Halić mogu voditi isključivo planinari i to se mjesto ne smije politizirati. Protekla vlast četiri godine nije ulagala u objekt, ni u planinarske putove, a to je jedan od glavnih turističkih aduta Općine i to želimo promijeniti, rekao je Marčelja.

Odluci o prekidanju sudskog spora između Općine i planinara protivila se lista birača bivšeg načelnika Ervina Radetića i Nikica Maravić, predsjednik nedavno rasformiranog Općinskog vijeća, upozorili su iz PGS-a koji će uskoro predstaviti izborni program stranke i kandidata za zamjenika općinskog načelnika. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.