Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dom za starije u Delnicama: ministarstvo poništilo natječaj za izvođača

05.06.2020.

15:27

Autor: Nenad Lučić

Unatoč očekivanjima Grada Delnica, na državnoj razini i ove godine odgođen dovršetak izgradnje doma za starije osobe (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Unatoč očekivanjima Grada Delnica, na državnoj razini i ove godine odgođen dovršetak izgradnje doma za starije osobe (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Dva desetljeća nakon što je pokrenuta inicijativa vezana uz izgradnju doma za starije osobe u Delnicama, još zimus se činilo da će upravo ove godine posao na tom nedovršenom objektu konačno biti priveden kraju. Ali...

Umjesto dobrih vijesti o odabiru izvođača, na sjednici Gradskog vijeća Delnica održanoj u četvrtak predvečer, vijećnik SDP-a Igor Pleše je zatražio, a potom i dobio potvrdu kako je, unatoč prispjelim ponudama, resorno ministarstvo javni natječaj odlučilo poništiti u samoj završnici.

Razlog takvoj odluci treba tražiti u smanjenju državnih prihoda prouzročenom pandemijom koronavirusa, ocijenio je gradonačelnik Delnica Ivica Knežević te izrazio sumnju u brzo okončanje dva desetljeća duge priče o delničkom domu za starije osobe.

"Na žalost, očito je da se kapitalni objekti na području Grada Delnica grade 'stotinu godina'. Bojim se kako je utopistički očekivati da će se nastavak radova dogoditi tijekom ove godine", rekao je i dodao da treba provesti potpuno novu proceduru javne nabave.

Glavni problem i dalje će biti kako osigurati potrebna financijska sredstva, zaključio je u izjavi koju poslušajte u nastavku:     

Knežević: kako do sredstava?, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.