Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dom zdravlja PGŽ i Grad Novi Vinodolski: zajedno za novi Dom zdravlja

06.11.2018.

14:24

Autor: Olivera Vinković

Ugovor su potpisali, radovi samo što nisu počeli (Foto: PGŽ)

Ugovor su potpisali, radovi samo što nisu počeli (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

U Novom Vinodolskom će do kraja lipnja 2020. niknuti novi Dom zdravlja. Prostor za izgradnju objekta je ukupne površine tisuću i 800 četvornih metara, a ukupni troškovi izgradnje su 11 milijuna i 300 tisuća kuna.

Sredstva će se namaknuti prodajom zgrade starog Doma zdravlja u Novom.

U novoj zgradi Doma zdravlja u Novom Vinodolskom bit će otvorene četiri ordinacije obiteljske medicine, dvije ordinacije dentalne medicine, jedan zubotehnički laboratorij, ambulanta za patronažnu sestru te turistička ambilanta, najavio je gradonačelnik Novog Velimir Piškulić.

Ravnatelj Doma zdravlja Primorsko-goranske županije Vladimir Mozetič istaknuo je da se uključuju u izgradnju Doma zdravlja sufinanciranjem u jednom dijelu.

A novi dom zdravlja apsolutno je potreban Novom Vinodolskom koji postaje sve bolja turistička destinacija i zaslužuje bolji standard i bolju zdravstvenu uslugu, zaključili su okupljeni u sjedištu Primorsko-goranske županije na susretu tijekom kojeg su ravnatelj Mozetič i gradonačelnik Piškulić potpisali Sporazum o sufinanciranju izgradnje novog objekta Doma zdravlja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.