Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dominacija mladih boćara Primorsko-goranske županije na Prvenstvu Hrvatske

30.08.2022.

09:05

Autor: Radio Rijeka

PGŽ boćari

PGŽ boćari

Foto: Boćarski savez PGŽ / -

Nakon osvajanja naslova momčadskih prvaka Hrvatske, juniori Boćarskog kluba "Sveti Jakov" potvrdili su svoju kvalitetu i na pojedinačnom Prvenstvu Hrvatske održanom od 24. do 27.8. u Ročkom polju.

U 6 disciplina osvojili su titule prvaka države.


Tome su pridodali i 5 drugih mjesta, što znači da su od zlatnih i srebrnih medalja "ostatku Hrvatske" prepustili svega jednu srebrnu medalju, u disciplini pojedinačno klasično.


Lovro Šipek u brzinskom je izbijanju pogodio 45 boća od 46 izbačaja čime je izjednačio svoj hrvatski juniorski rekord.


Najuspješniji igrač Prvenstva s četiri zlatne i jednom brončanom medaljom je Žarko Jerčinović, koji je pojedinačne discipline igrao u dresu "Drivenika".


Od ostalih pulena trenera Vjekoslava Matetića, Filip Klarić je osvojio tri zlatne i dvije srebrne medalje dok se je Lovro Šipek okitio s jednom zlatnom i tri srebrne medalje.


Iz Boćarskog kluba „Vargon" medalje su dobili: Matija Valenčić i Karlo Jakominić – 3.mjesto - par klasično, Ivan Načinović – 4.mjesto - bližanje i izbijanje u krug, te Načinović s partnerom Karlom Vukelićem koji su osvojili 4.mjesto u štafetnom izbijanju.


Tako je od ukupno podijeljene 24 medalje, u našu županiju pristiglo 18 medalja: 6 zlatnih, 5 srebrnih i 7 brončanih.


Čestitke!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.