Hrvatski radio

Radio Rijeka

Domoljubna ne želi manje županija, a Most komentira kadroviranje

30.11.2015.

16:10

Autor: Lea Domijan Fišter, HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na reformske prijedloge Mosta nezavisnih lista očitovale su se koalicije Hrvatska raste i Domoljubna. Lea Domijan Fišter razgovarala je s glasnogovornikom Mosta Nikolom Grmojom. Što kaže o slučaju Ines Strenja Linić?

Koalicija Hrvatska raste svoje je odgovore na 185 stranica poslala u petak, a dokument je dostupan na internetskim stranicama SDP-a.

Odgovor Domoljubne koalicije dostupan je na ovom linku. U HDZ-u ističu da je na dokumentu radio tim stručnjaka, a ne kao u koaliciji Hrvatska raste čiji je odgovor, kako su rekli, sastavila administracija. Domoljubna koalicija slaže se s većinom traženih reformi, no ne pristaje na smanjenje broja županija, niti na njihovo ukidanje.

Glasnogovornik Mosta nezavisnih lista Nikola Grmoja je, uoči HDZ-ove konferencije za novinare, u razgovoru za radio Rijeku rekao da su s SDP-ovim očitovanjem zadovoljni. Drago mu je što pristaju i na gospodarski pojas kako sada preporučuju i iz Europske unije. Žele participirati u vlasti i sudjelovati u reformskoj vladi.

Rekao je i to da su Mostovi zastupnici izloženi nevjerojatnim pritiscima medija i dviju koalcija te su odlučuli da će do daljnjeg izjave za javnost davati samo čelnik Mosta nezavisnih lista Božo Petrov i on kao glasnogovornik.

Za slučaj SDP-ove ponude zastupnici Ines Strenja Linić Grmoja poručio je neka SDP-ovci sami u svojim redovima istraže tko joj je od njih nudio da bude predsjednica saborskog odbora za zdravstvo ili blio koju drugu poziciju, a da oni iz Mosta imena otkrivati neće. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.