Hrvatski radio

Radio Rijeka

15:35 / 10.03.2016.

Autor: Marijana Smokvina

Donacija Dječjem vrtiću Matulji: nabava rampe za djecu s teškoćama

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Donaciju od 8 tisuća i sto kuna danas su Dječjem vrtiću Matulji uručili Klub Mladih IDS-a i Malonogometni klub Kvarner. Riječ je o sredstvima prikupljenim na 11. Malonogometnom maškaranom turniru i humanitarnoj akciji "Mladi za mlade", što su održani krajem siječnja.

Kroz jedanaest godina na turniru je sudjelovalo više od tri tisuće natjecatelja, a u humanitarnoj akciji ukupno je prikupljeno više od 300 tisuća kuna. Ovogodišnja sredstva namijenjena su za postavljanje pristupne rampe za djecu s teškoćama u razvoju, osobama u invalidskim kolicima te djecu jasličke dobi koja pohađaju vrtić Matulji. U vrtiću postoje arhitektonske barijere koje djeci s motoričkim poteškoćama te jasličkoj djeci čine veliku prepreku. Na ovaj način želimo barem im djelomično olakšati njihove svakodnevne potrebe, kažu iz Kluba mladih IDS-a Liburnije.

"Sredstva ćemo utrošiti na ovaj projekt, iako nam za njegovu realizaciju nedostaje još oko 35 tisuća kuna, ali tu računamo na našeg osnivača - Općinu Matulji i na druge subjekte koji nam uvijek pristignu u pomoć", rekla je Jelena Stepić, ravnateljica Dječjeg vrtića Matulji. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.