Hrvatski radio

Radio Rijeka

Donacija LRH: riječki Nastavni zavod nabavlja najsuvremeniji test za kovid

27.08.2020.

16:26

Autor: Vladimir Jurić

Župan Komadina (drugi slijeva) sa suradnicima, dr. Mićović (desno)  i g. Waldemar Hirna (u sredini) (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Župan Komadina (drugi slijeva) sa suradnicima, dr. Mićović (desno) i g. Waldemar Hirna (u sredini) (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Povodom donacije opatijske tvrtke Liburnia Riviera Hoteli Nastavnom zavodu za javno zdravstvo PGŽ-a, vrijedne 1,3 milijuna kuna, župan Primorsko-goranske županije Zlatko Komadina primio je u Rijeci predsjednika uprave te hotelijerske tvrke Hima Waldemara Hirna sa suradnicima.

Donacija će se utrošiti za nabavku uređaja za izolaciju RNA i reagense vezano za detekciju virusa, što će omogućiti građanima i gostima županije trenutno najsigurniji i najpouzdaniji test na kovid, istaknuto je na prijemu.  

Predsjednik Uprave opatijske hotelijerske tvrke naglasio je da su sretni što su na ovim prostorima započeli jednu jako dobru suradnju. "Moram zahvaliti svim našim gostima i zaposlenicima koji primjenjuju sve potrebne mjere kako bi osigurali sigurnost. Ovom donacijom mi imamo za cilj osigurati sigurnost gostiju, ali i građanstva na ovom području, i omogućiti im najbolje testiranje koje je sada dostupno na tržištu", istaknuo je Waldemar Hirna.

Župan Zlatko Komadina naglasio je da se radi o rijetkom činu velike geste firme uključene u lokalnu zajednicu, što su danas rijetki primjeri u Hrvatskoj, ali i u svijetu. Vidi se to i po drugim gestama kao što je nabavka spasilačkog broda koji će dobro doći u našem sustavu spašavanja na moru, naglasio je Komadina.

"Nabavit ćemo uređaj za automatsku izolaciju nukleinskih kiselina, koji će nam pomoći da ubrzamo i automatiziramo taj proces, pored onoga što sada imamo", naglasio je ravnatelj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije dr. Vladimir Mićović i dodao kako će nabaviti testova u vrijednosti 900 tisuća kuna, i to onih koji su priznati u cijelom svijetu. Poslušajte izjave:

Heimo Waldemar Hirna o donaciji, pripremio Vladimir Jurić

Vladimir Mićović o donaciji, pripremio Vladimir Jurić

Zlatko Komadina o donaciji, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.