Hrvatski radio

Radio Rijeka

Donacija naprednog anesteziološkog uređaja KBC-u Rijeka

25.06.2020.

13:40

Autor: Ivan Ribarić

Foto: KBC Rijeka

Foto: KBC Rijeka

Foto: - / -

Danas je na sušačkom lokalitetu KBC-a Rijeka upriličena svečana primopredaja vrijedne opreme iz donacije građana i riječkih tvrtki. Ukupna vrijednost donirane opreme iznosi 391.500,00 kuna, a pomoći će u liječenju COVID bolesnika.

Nositelji ideje i inicijative grupe građana, Oleg Vodinelić, ing. (GEO-VV d.o.o.), prof. dr. Dragan Martinović (Pomorski fakultet Rijeka) i prof. dr. Željko Župan, dr. med. (Medicinski fakultet Rijeka, KBC Rijeka) pokrenuli su donaciju u jeku pandemije uzrokovane Corona virusom Sars CoV - 2 s namjerom prikupljanja sredstava za nabavku naprednog anesteziološkog uređaja s kompletnim monitoringom za nadzor bolesnika i pet perfuzora za precizno tretiranje i davanje lijekova. 

Sofisticirani uređaj ima širu kliničku primjenu u anesteziji, a u slučaju potrebe odmah se može upotrijebiti u Respiracijskom centru za liječenje COVID bolesnika na respiratoru. Ukupna vrijednost donirane opreme iznosi 391.500,00 kuna.

Foto: KBC Rijeka

Foto: KBC Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.