Hrvatski radio

Radio Rijeka

Donacijom školi "Pećine" nabavljena pomagala za djecu s oštećenjem vida

03.02.2017.

12:26

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odjelu Osnovne škole "Pećine" za djecu s oštećenjem vida u Rijeci, jedinom takvom u Hrvatskoj, danas je uručena donacija u iznosu od 4 i pol tisuće kuna. Donatori su Centar za participaciju žena u društvenom životu, ostvarenom na natječaju HEP-a s programom "Svjetlo na putu života i radosti".

Doniranim sredstvima nabavljena je društvena igra za slijepe i slabovidne osobe, kocke za igranje te takozvane termo folije, materijal koji služi za izradu radnih listića i taktilnih slikovnica. U školu trebaju stići još dva pomagala koja će olakšati nastavu tjelesne i zdravstvene kulture. 

"Za taj iznos smo nabavili jednu društvenu igru za slijepe i slabovidne osobe "Poveži 4", kocke za igranje, također za slijepe i slabovidne osobe te takozvane termo folije koji nam služi za izradu radnih listića i taktilnih slikovnica i ostalih materijala prilagođenih osobama s oštećenjima vida. Čekamo da nam dođe "zvučni frizbi" i "leteći tanjur", sredstvo za olakšavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, kao i za druženje s vršnjacima," rekla je defektologinja Javorka Milković.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.