Hrvatski radio

Radio Rijeka

Donesena odluka o objedinjenim propusnicama za Rijeku i dio okolice

17.04.2020.

14:39

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Elektroničkim putem održana je izvanredna sjednica Gradskog vijeća Grada Rijeke na kojoj je prihvaćen Prijedlog odluke o osnivanju, ustrojstvu i djelokrugu zajedničke Koordinacije Stožera civilne zaštite Grada Rijeke, Grada Kastva, Općine Čavle, Općine Jelenje, Općine Klana i Općine Viškovo.

Sukladno Uputi Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, istu odluku donijela su i općinska odnosno gradska vijeća Kastva, Čavala, Jelenja, Klane i Viškova te je potom potpisan Sporazum kojem je cilj da se stanovnicima na području jedinica lokalne samouprave koje su obuhvaćene Sporazumom omogući slobodno kretanje bez ishodovanja propusnica.

Sporazum kojim se ukidaju propusnice za kretanja građana na području ovih gradova i općina, prosljeđuje se županijskim stožerima civilne zaštite koji ga prosljeđuju Ravnateljstvu civilne zaštite Republike Hrvatske na daljnje postupanje. Županijski stožer dužan je prikupiti sve donesene odluke s područja svoje nadležnosti i zajedno s procjenom epidemiološke situacije dostaviti Ravnateljstvu civilne zaštite.

To znači da prethodno Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije mora procijeniti dopušta li trenutna epidemiološka situacija na području županije, kretanje sukladno potpisanom sporazumu, odnosno donesenim odlukama. Ravnateljstvo civilne zaštite će tako dostavljeni sporazum i procjenu epidemiološke situacije dostaviti Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske koji će ga razmotriti i nakon toga odlučuje o dostavi Ravnateljstvu policije.

Poslušajte izjavu predsjednika riječkog Gradskog vijeća Andreja Poropata:

Izjava Andreja Poropata, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.