Hrvatski radio

Radio Rijeka

Došli na Lošinj kao zaljubljeni par; sada dolaze kao djed i baka!

13.10.2021.

12:14

Autor: HRT - Radio Rijeka

Bračni par Dinges, direktor TZGML i predstavnik kampa Čikat (Foto: TZ Grada Mali Lošinj)

Bračni par Dinges, direktor TZGML i predstavnik kampa Čikat (Foto: TZ Grada Mali Lošinj)

Foto: - / -

Christina Hildegard i Lothar Dinges iz Savezne Republike Njemačke već 50 godina posjećuju kamp Čikat na otoku Lošinju, a ove godine obilježavaju svojih 50 godina vjernosti! Došavši na Lošinj kao par, zatim kao roditelji, danas dolaze kao djed i baka.

Prelistavajući ADAC časopis, davne 1971. godine, Lothar Dinges je naišao na reklamu o Hrvatskoj i otoku Lošinju, zemlji subtropske klime, čistog mora, pješčanih plaža i otoku Novogodišnjeg kupa u podvodnom ribolovu. Položivši vozački ispit Lothar i njegova draga, tada djevojka, Christina Hildegard, krenuli su put Lošinja.

Prvi smještaj u kampu Čikat bio im je šator, a Lošinj ih je zadržao svojim mirisima i ljepotom prirode te dodaju kako ovakav spoj zraka i klime još nigdje nisu doživjeli, a proputovali su pola svijeta. Ističu kako im je Lošinj sinonim za pravi raj a, osim prirode i kulture, posebno su oduševljeni Muzejom Apoksiomena. Na Lošinju provode u prosjeku 2 do 3 tjedna i to u rujnu i listopadu, kako bi izbjegli gužvu glavne sezone.

Ljubav prema Lošinju prenijeli su na svoju djecu i unučad te ih danas na zajedničkom okupljanju na Lošinju bude čak sedamnaestoro.

Vole odnos s lokalnim ljudima, ribarima, iznajmljivačima, ugostiteljima i vesele se stvaranju prijateljstava.

Za Lošinj kao destinaciju prije i nakon 50 godina kažu da se turistički razvila, ali uz očuvanje okoliša i prirode uz savjet da što više upotrebljavamo obnovljive izvore energije, smanjimo uporabu plastike i adekvatno zbrinjavamo otpad. Mladima Lošinja poručuju da probaju živjeti u inozemstvu, u Njemačkoj, ali nakon stjecanja iskustva, neka se vrate u svoj rodni kraj.

Zahvaljujući programu vjernosti, turistički djelatnici mogu nagraditi vjernost svojih dugogodišnjih gostiju. Na taj način zajedno pridajemo značaj turistima koji godinama odabiru upravo Lošinj za svoju destinaciju. Njihovo mišljenje je važno, kao i motivi dolaska, a naravno i primjedbe, upravo kako bismo ih pokušali riješiti i unaprijediti kvalitetu turističke ponude. - istaknuo je direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja Dalibor Cvitković te ovim putem pozvao sve turističke djelatnike da se jave te razvesele i nagrade vjernosti svojih gostiju.

Obitelj Dinges na zajedničkom okupljanju na Lošinju (Foto: TZ Grada Mali Lošinj)

Obitelj Dinges na zajedničkom okupljanju na Lošinju (Foto: TZ Grada Mali Lošinj)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.