Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dr. Alen Ružić, ravnatelj KBC-a: "Imamo dovoljno kreveta i respiratora!"

02.11.2020.

11:56

Autor: Vladimir Jurić

Dr. Alen Ružić na današnjoj press konferenciji (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Dr. Alen Ružić na današnjoj press konferenciji (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Djelatnici riječkog KBC-a prate razvoj situacije vezane uz kovid i pripremaju kapacitete za pacijente iz triju županija: Istarske, Ličko-senjske i Primorsko-goranske. Mjesta za zabrinutost nema jer će biti dovoljno respiratora i bolničkih kreveta, rekao je ravnatelj riječkog KBC-a dr. Alen Ružić.

Detljno pratimo situaciju sa zaraženima kovidom te se trudimo biti korak ispred, rekao je ravnatelj Kliničkoga bolničkog centra Rijeka dr. Alen Ružić na današnjoj konferenciji za novinare održanoj ispred Guvernerove palače.

Jutros je u KBC-u bilo 39 kovid-pozitivnih bolesnika, od čega 31 na Klinici za infektologiju, a osam u respiratornom centru, od kojih je troje na respiratoru, naveo je Ružić.

"Ovoga trenutka na Klinici za infektologiju i pod njenom ingerencijom broj kreveta smo povećali na 60. Znate da imamo u centralnom repiratornom centru 15 intezivnih kreveta, sada to povećavamo na 30. Naš trenutni kapacitet za kovid pacijente je 118 kreveta i to ulijeva sigurnost nama liječnicima, ali i našim građanima", rekao je Ružić. 

Spremna su još dva odjela s još 52 kreveta koji se mogu otvoriti u idućoj fazi, rekao je dr. Ružić i dodao kako je trenutno samo troje pacijenata na respiratoru. "Mi imamo spremnih 35 respiratora za kovid-bolesnike ovaj čas, a ukupno 55 koji se mogu upotrijebiti. Ako tome pridodamo i sve one u operativnim dvoranama, tada je ukupan broj strojeva za mehaničku ventilaciju ili disanje oko sedamdeset", navodi ravnatelj.

Poslušajte izjavu dr. Ružića:

Alen Ružić o stanju u KBC-u Rijeka, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.