Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dr. Rončević: Cjepivo protiv koronavirusa u Hrvatsku stiže 4. siječnja

16.12.2020.

12:27

Autor: Vladimir Jurić

Glavni županijski epidemiolog dr. Dobrica Rončević (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Glavni županijski epidemiolog dr. Dobrica Rončević (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Za razliku od jučerašnjih 85 posto, Rijeka i riječki prsten danas imaju udio od 64 posto zaraženih novim koronavirusom na području Primorsko-goranske županije, naglasio je glavni epidemiolog dr. Dobrica Rončević i dodao kako Liburnija i otok Krk imaju po deset posto novozaraženih.

Rončević se na redovitoj konferenciji za novinare ispred Nastavnog zavoda za javno zdravstvo u Rijeci osvrnuo i na skori dolazak cjepiva protiv koronavirusa u Hrvatsku i početak cijepljenja. Naveo je 4. siječnja kao datum kad se očekuje da će cjepivo stići u Hrvatsku, no naglasio je kako to nije i dan kad će započeti cijepljenje.

"Poslije toga nastupa faza distribucije u županijske distribucijske centre koji su pri zavodima za javno zdravstvo, a nakon toga počinje cijepljenje. S obzirom na iskustva s tom distribucijom, možemo računati da ćemo sa samim cijepljenjem započeti sredinom siječnja, a nikako prvi dan, kako neki mediji spominju 4. siječnja, kada će cjepivo tek doći u Republiku Hrvatsku", istaknuo je glavni epidemiolog.

Dodao je kako su protiv gripe procijepile zdravstveno ugrožene osobe, umirovljenici i zdravstveni djelatnici, sada to mogu učiniti i ostali građani, i to besplatno. Poslušajte izjave:

Dr. Rončević o cjepivu protiv COVID-a, pripremio Vladimir Jurić

Dr. Rončević o cjepivu protiv gripe, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.