Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dr. Ružić: U KBC-u Rijeka 11 kovid-bolesnika, troje na respiratoru

24.09.2020.

18:59

Autor: HRT - Radio Rijeka

Ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

U KBC-u Rijeka hospitalizirano je 11 kovid-pozitivnih bolesnika, rekao je ravnatelj Alen Ružić. Šestero ih je na Klinici za infektivne bolesti, a petero u respiratornom centru, od čega troje na respiratoru, a troje u intenzivnoj njezi i na ranoj respiratornoj rehabilitaciji.

Tijekom noći i pred jutro je hospitalizirano nekoliko bolesnika iz Doma za starije osobe u Delnicama i oni su još uvijek u obradi i stabilno su, rekao je dr. Alen Ružić.

Kapaciteti bolnice su veliki i  KBC obavlja sve redovne poslove, a kapaciteti se stalno šire ovisno o događajima.

Klinika za infektologiju ima dio za visokosuspektne bolesnike koji očekuju rezultate testa te za bolesnike sa srednje teškim simptomima, a tu je i respiratorni centar. "Uskoro ćemo odrediti koji je prostor najpogodniji za povećanje broja respiratora", istaknuo je ravnatelj.

Trenutno je u kovid-centru spremno 11 respiratora, od čega su tri trenutno u uporabi. "Broj respiratora će se povećati na maksimalno 55, a u rezervi postoje i anestezijski uređaji, mašine za interoperativno zbrinjavanje, koje mogu također poslužiti", zaključio je Ružić i naglasio da nema razloga za paniku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.