Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dr. Vlasta Brozičević: Najviše bih voljela da svima bude bolje

22.11.2015.

14:19

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dr. Vlasta Brozičević bila je gošća u emisiji "Na obedu" kod Maria Battifiace. Rođena u Opatiji, dr. Vlasta Brozičević studirala na Medicinskom Fakultetu u Zagrebu i Rijeci, specijalizirala fizikalnu medicinu, Postdiplomski studij kliničke reumatologije u Zagrebu.

Završila više postdiplomskih edukacijskih programa o sportskoj medicini u zemlji i inozemstvu. 

Radila je u KBC Rijeka, u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Thalassotherapia“ Crikvenica od 1984. do 1992. godine. Od 1992. godine do danas radi u Poliklinici Terme, čiji je i suvlasnik te voditelj odjela fizikalne medicine i terapije, kao i utemeljitelj Biodex izokinetičkog referentnog Centra za Hrvatsku.

Posjeduje iskustvo od tri desetljeća rada u fizikalnoj terapiji i rehabilitaciji bolesti lokomotornog sustava svih starosnih dobi, te posljednje dvije dekade naglašen je rad sa sportašima i rehabilitacija sportskih povreda. 

Dr. Vlasta Brozičević službeni je liječnik hrvatske skijaške reprezentacije od 1999. i član Medicinske komisije Međunarodne skijaške federacije (FIS) te Član Medicinske komisije Hrvatskog olimpijskog odbora od 2009., Član Medicinske i antidoping komisije Europskog olimpijskog odbora (EOO).

Tijekom današnjeg „obeda“ pričalo se o djetinjstvu, roditeljima, turizmu, o ljubavi prema umjetnosti, glazbi (dr. Brozičević u djetinjstvu svirala je harmoniku), gastronomiji te o skrivenim željama. 

Najbitnije je da čovjek ima svoju obitelj i da sačuva zdravlje sebi i bližnjima i da ostane koristan član ovog društva. Ali najviše bih voljela da svima bude bolje, rekla je dr. Brozičević. 

Poslušajte o čemu su sve za obedom ćakulali dr. Vlasta Brozičević i naš Mario Lipovšek Battifiaca:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.