Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dragan Skočić: "Belgijance ne treba podcijeniti, nadam se najboljem!"

28.11.2022.

10:47

Autor: Vedrana Lisica Pavlović

Dragan Skočić

Dragan Skočić

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

Dan nakon velike pobjede Hrvatske nad Kanadom na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Kataru, u programu Radio Rijeke, u emisiji "Na vrućem pijesku Katara" gostovao je nekadašnji trener HNK Rijeke i donedavni izbornik reprezentacije Irana Dragan Skočić.

Skočić, koji prati Svjetsko prvenstvo o igri i šansama Hrvatske uoči utakmice protiv Belgije kaže: "Prvu utakmicu Hrvatska je bila dosta bojažljiva, jučer je bila puno bolja utakmica iako je i jučer bilo problema na desnoj strani obrane. Belgijanci su dosta dobra ekipa, pogotovo vezni red, ne treba ih podcijeniti, ali naši su odigrali sasvim solidnu utakmicu i nadam se najboljem!"  


Kao favorite prvenstva Skočić navodi Brazil, pa Francusku, dodajući kako je i Portugal dosta je dobra ekipa koja bi mogla do kraja. "Tu su naravno i Španjolska, Njemačka i Hrvatska koje bi mogle do cilja doći u zadnjem trenutku", kaže Skočić.  


Dragana Skočića su mnogi vidjeli i kao riješenje za klupu Rijeke, no to se nije realiziralo. Skočić kaže da, iako je Rijeka uvijek njegov klub, u ovom trenutku nije ga nitko ni zvao za takvo nešto, a i on je sada mislima okrenut prema inozemstvu i ne vidi se u takvoj ulozi. 


Na pitanje koliko je teško treneru u situaciji u kojoj klub ima 40 igrača u rosteru postaviti trening i igru, Skočić kaže kako ne bi bilo teško da su dobri igrači, ali kad se nagomilaju igrači koji nemaju adekvatnu kvalitetu, onda je malo teže riješiti se takvih igrača dok vrijede postojeći ugovori. 


"Rijeka treba izvuć pouku iz ove sezone i krenut dalje", zaključuje Skočić.  


Poslušajte cijeli razgovor: 

Na vrućem pijesku Katara - Dragan Skočić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.