Hrvatski radio

Radio Rijeka

Droga i neprijavljeno oružje u prtljazi

27.07.2015.

13:49

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Policija je proteklog vikenda na graničnim prijelazima Rupa i Pasjak zatekla više stranih državljana koji su u Hrvatsku pokušali unijeti drogu i zanimljive komade oružja. Dosta posla imali su i na moru sa strancima koji su glisirali preblizu obali. Uza sve to ponovno upozoravaju: ne nosite na plažu novac i vrijedne predmete!

Na plažu bez novca i vrijednosti: Tijekom petka i subote na plažama Lopara, Selca, Malinske, Ičića i Novog Vinodolskog nepoznati počinitelji otuđili su predmete u ukupnoj vrijednosti većoj od 51.000 kuna. Oštećeno je po dvoje hrvatskih i austrijskih državljana te državljanka Italije i državljanin Slovenije. Dok su vlasnici bili u moru počinitelji su odnijeli ruksake i torbe s mobitelima, novcem, dokumentima...

Službenici Postaje granične policije Rupa su tijekom proteklog vikenda, za vrijeme redovnog nadzora na Graničnim prijelazima Rupa i Pasjak, zatekli 19 stranih državljana u posjedovanju droge. Kod državljana Austrije, Francuske, Italije, Njemačke, Slovenije, Švicarske te Rusije pronađeno je 36,24 grama marihuane, 12 grama hašiša, 10,02 gram speeda, 0,26 grama kokaina i više komada jointa te nekoliko tableta ectasya. 

Policija je na istim graničnim prijelazima evidentirala i dva prekršaja iz Zakona o oružju. Prilikom pregleda vozila 33-godišnjeg slovačkog državljanina u prtljažniku su pronašli plinski pištolj i deset  komada streljiva, a kod 20-godišnjeg državljanina Velike Britanije pronašli su metalni nož, tzv. mačetu, dužine 40 centimetara. 

Posade policijskih plovila Postaje pomorske policije Rijeka su tijekom petka i subote u lošinjskom, creskom i krčkom akvatoriju zabilježili 12 prekršaja nedozvoljenog glisiranja na udaljenosti manjoj od 300 metara od obale. Novčane kazne dobili su državljani Danske, po dvojica državljanina Slovenije i Poljske, tri državljanina Italije te četiri njemačka državljanina. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.