Hrvatski radio

Radio Rijeka

Društveno-kulturni centa "Žaba" i novi trg u Lokvama kao plan za 2020.

25.12.2019.

13:23

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Lokvarsko jezero (Foto: Pixsell)

Lokvarsko jezero (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Objekt Edukativno-istraživačkog i kulturnog centra kraj Lokvarskog jezera, nije slučajno odabran kao mjesto održavanja posljednje ovogodišnje sjednice Općinskog vijeća Općine Lokve. Naime, preuređenjem spomenute zgrade zaključena je ova, ali i najavljena investicijski jednako izazovna iduća godina.

Nju će obilježiti rekordno visok prijedlog proračuna od 14,2 milijuna kuna, koji je prihvaćen većinom glasova. Osim jednog znatnijeg ulaganja, vezanog uz prostor oko Lokvarskog jezera, ostali ambiciozniji planovi najavljuju realizaciju projekata u objektu mjesnog doma kulture i općinske uprave te na okolnom prostoru. 

"Najveći projekt tijekom iduće godine je Društveno-kulturni dom, odnosno centar "Žaba", za koji već imamo osigurano 5,5 milijuna kuna, a na Lokvarskom jezeru planiramo urediti dodatne sadržaje namijenjene ribolovcima", ističe načelnik Općine Lokve Toni Štimac.

"Jedna od projektno, a nadam se uskoro i izvedbeno najzanimljivijih stvari je i trg u Lokvama. Ove godine smo za izradu projekta predvidjeli izdvojiti 100 tisuća kuna, a njegovom bismo izvedbom zaokružili cjelovito uređenje centra Lokava", zaključio je Štimac. Poslušajte izjavu:

Visok proračun Općine Lokve, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.