Hrvatski radio

Radio Rijeka

Druženje sa šišmišima u Prirodoslovnom muzeju

05.09.2013.

12:53

Autor: Olivera Vinković / Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Europska noć šišmiša i ove će godine biti obilježena u Rijeci. Prirodoslovni muzej u subotu priprema radionice, predavanja i potragu za jedinkama ove ugrožene i zakonom zaštićene vrste.

U Hrvatskoj je zabranjeno uznemiravanje i ubijanje šišmiša jer spadaju u ugrožene vrste sisavaca. U subotnjem programu, što počinje u 18 sati, održavat će se edukativne radionice, predavanja o šišmišima te potraga za njima ultrazvučnim detektorima. Program je namijenjen svim uzrastima, djeca moraju biti u pratnji roditelja a ulaz je slobodan.

Voditeljica projekta Anita Hodak najavila je da se uz prirodoslovno-likovne radionice, potrage za šišmišima po muzeju, priprema iizrada maski te kviz, u kojem posjetitelji mogu doznati koji su oni šišmiš. U 20 sati priprememo zanimljivo predavanje o šišmišima, a nakon toga u 21 sat ići ćemo u park iznad muzeja, gdje ćemo ultrazvučnim detektorom pokušati čuti šišmiše na način na koji ih inače ne možemo čuti u stvarnom životu, rekla je Hodak.

Ulaz je besplatan, a sve se događa poslijepodne i navečer jer za druženje sa šišmišima treba biti sumrak i mrak. Cijeli program riječkog obilježavanja Noći šišmiša možete pronaći na ovoj poveznici, a u poslušajte i što je u Prirodoslovnom muzeju zabilježila Olivera Vinković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.