Hrvatski radio

Radio Rijeka

Država darovala zemljište za izgradnju opatijskog Doma zdravlja

04.10.2016.

13:28

Autor: Eduard Kišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko-goranski župan Zlatko Komadina i predstojnik Državnog ureda za upravljanje državnom imovinom Tomislav Boban potpisali su danas u Rijeci Ugovor o darovanju zemljišta za izgradnju Doma zdravlja u Opatiji.

Tržišna vrijednost nekretnine površine oko 5 tisuća četvornih metara je 9,5 milijuna kuna, a Dom zdravlja bi se trebao izgraditi u roku pet godina. Postojeće tri zgrade u kojima sada djeluje Dom zdravlja će se prodati, zahvaljujući izmjeni Urbanističkog plana Opatije, o čemu će vijećnici raspravljati na današnjoj sjednici Gradskog vijeća.

Suradnja DUDI-a i jedinica lokalne i regionalne samouprave je aktivna, rekao je Tomislav Boban te spomenuo pozitivne dosadašnje primjere u općinama Jelenje i Čavle i gradu Malom Lošinju. Uz pomoć države pokrenut će se nove investicije na Cresu, a danas će se potpisati i Ugovor o darovanju milijun kuna vrijednog iskopa općini Matulji za Radnu zonu Miklavje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.