Hrvatski radio

Radio Rijeka

Državna matura iz hrvatskog jezika - ispit odgođen za 28. lipnja

19.06.2017.

18:07

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Odgođeni ispit iz hrvatskoga jezika Test (A i B razina), koji je trebao biti održan u utorak, 20. lipnja, bit će proveden u srijedu, 28. lipnja u 14 sati, izvijestio je popodne Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja.

Polaganje dijela ispita iz hrvatskoga jezika na državnoj maturi, odnosno testa na A i B razini, koji su učenici trebali pisati u utorak,  NCVVO je odgodio, jer je u jednoj splitskoj školi kompromitiran sadržaj ispita.

Na rasporedu polaganja državne mature bilo je pisanje eseja iz hrvatskog jezika na obje razine, no u jednoj splitskoj školi zabunom je pristupnicima umjesto ispitnoga materijala za esej podijeljen ispitni materijal za test iz hrvatskoga jezika, koji se trebao posati u utorak u 9 sati.

NCVVO je ocijenio da je time kompromitiran sadržaj ispita iz hrvatskoga jezika - Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini te je donio Odluku o odgodi ispita iz hrvatskoga jezika - Test na A (višoj) i na B (osnovnoj) razini, a u poslijepodnevnim satima na svojim je web stranicama objavio da će se odgođeni ispit provesti u srijedu, 28. lipnja, u 14 sati.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.