Hrvatski radio

Radio Rijeka

Državno natjecanje iz informatike: riječkim učenicima pet odličja

25.03.2019.

15:32

Autor: Josip Krmpotić

S natjecanja pred novinare (Foto: CTK Rijeka)

S natjecanja pred novinare (Foto: CTK Rijeka)

Foto: - / -

Izvanredne rezultate, jedno zlatno, tri srebrna i jedno brnčano odličje, osvojili su, na netom završenom državnom natjecanju iz informatike u Primoštenu, polaznici programa za darovite učenike Budi ++ riječkog Centra tehničke kulture.

U kategoriji 'Razvoj softvera za srednje škole' Jakov Tomasić osvojio je zlato, Antonio Erdeljac srebro, a Marin Kupanovac i Jakov Celin također su bili srebrni u kategoriji 'Logo' šestih i sedmih razreda. Tomasić je, osim prvog mjesta, osvojio i treće u kategoriji 'Osnove informatike za srednje škole'.

Uspjeh mlade ekipe iz Primorsko-goranske županije još je veći ako spomenemo da je u finalno natjecanje krenulo čak 6.900 mladih, a da ih je na završnici u Primoštenu bilo 172. 

Već punih petnaest godina Centar tehničke kulture Rijeka u svojim prostorima na Školjiću radi prave stvari, uz pomoć Primorsko-goranske županije, Grada Rijeke, brojnih donatora, mentora, učitelja, voditelja. Uz dobru suradnju s većinom škola uspijevaju doći do upsjeha kakav je ostvaren prošloga vikenda u Primoštenu.

S nekima od finalista i osvajača odličja razgovarao je Josip Krmpotić, poslušajte:

Oni su informatički talenti, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.