Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dujmić bez kandidature za gradonačelnika Opatije; izabran Fernando Kirigin

22.12.2016.

17:45

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kandidat SDP-a za opatijskoga gradonačelnika na sljedećim lokalnim izborima bit će Fernando Kirigin, a ne dosadašnji gradonačelnik u dva mandata Ivo Dujmić, objavljeno je službeno na konferenciji za novinare opatijskoga SDP-a u četvrtak.

Fernando Kirigin je zamjenik gradonačelnika, a kao kandidat za novoga gradonačelnika izabran je na sjednici Gradskog odbora opatijskoga SDP-a u utorak, rekao je predsjednik te stranačke organizacije Viktor Peršić. Ta je odluka rezultat dogovora iz 2013. godine po kojoj će Kirigin naslijediti Dujmića u sljedećem izbornom ciklusu, rekao je Peršić.

Gradonačelnik Dujmić proteklih je dana, nakon informacije da će Kirigin biti kandidat SDP-a za tu dužnost te da bi Gradski odbor mogao potvrditi njegovu kandidaturu, u medijima najavljivao da bi mogao tražiti očitovanje svih članova opatijskoga SDP-a o tome, obzirom na to da nije namjeravao odustati od kandidature.

Fernando Kirigin danas je pak istaknuo kako je u politiku ušao iz uspješnoga privatnog posla te da je doktorand na studiju menadžmenta održivog razvoja na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Rekao je da je u SDP-u "prošao sve korake" do te kandidature, kao vijećnik i predsjednik Kluba vijećnika u opatijskome Gradskom vijeću te zamjenik gradonačelnika.

Kirigin je i predsjednik Sportskog saveza Opatije i zamjenik predsjednika Zajednice sportova Primorsko-goranske županije. Na konferenciji za novinare Viktor Peršić je izvijestio da je SDP u razgovorima s IDS-om o pridruživanju vladajućoj koaliciji SDP-a, HNS-a i HSU-a u Opatiji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.