Hrvatski radio

Radio Rijeka

Duško Grabovac novi predsjednik uprave Luke Rijeka

27.04.2019.

11:19

Autor: Radio Rijeka

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Na mjesto predsjednika Uprave "Luke Rijeka" imenovan je Duško Grabovac. Dosad je bio član Nadzornog odbora tvrtke. Mandat mu počinje 1. svibnja, a na čelnoj poziciji "Luke" nasljeđuje poljskog menadžera Jedrzeja Mierzewskog, javlja Novi list.

Duško Grabovac formalno je imenovan na funkciju zamjenika člana - predsjednika Uprave "Luke Rijeka" od početka svibnja. Ovo je tek privremeno rješenje jer u odluci o imenovanju stoji i da njegov mandat može trajati najduže osam mjeseci, odnosno do 31. prosinca ove godine. Dotad bi "Luka" trebala dobiti novog menadžera.

Promjena na čelu tvrtke posljedica je slabih rezultata poslovanja i pada prometa u mandatu Jedrzeja Mierzewskog, predsjednika Uprave u čiji se rad uzdala poljska tvrtka "OT Logistics", vlasnik najvećeg pojedinačnog udjela u "Luci Rijeka". Poljski menadžer, očito, nije uspio pokrenuti ozbiljnija ulaganja i osigurati dolazak značajnije količine novih tereta u riječku luku, pa je u ožujku ove godine podnio ostavku, piše Novi list.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.