Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dva kandidata za intendanta HNK Zajc: imena nisu potvrđena

17.06.2016.

13:22

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na natječaj za imenovanje intendanta HNK Ivana pl. Zajca javilo se dvoje kandidata, a više o izboru intendanta bit će poznato potkraj mjeseca, izjavio je predsjednik Kazališnog vijeća riječkog HNK Nenad Šegvić.

Nenad Šegvić je rekao da još ne može govoriti o imenima kandidata, kao ni odgovoriti ispunjavaju li uvjete i jesu li predali potpunu dokumentaciju. Natječaj je bio otvoren od 25. svibnja do 10. lipnja, a kandidati su morali, osim uvjeta o obrazovanju i iskustvu, podnijeti i i četverogodišnji program rada kazališta s financijskim i kadrovskim planom njegova ostvarenja.

Kandidaturu za intendanta riječkog HNK ranije su potvrdili sadašnji obnašatelj dužnosti intendanta i ravnatelj Opere Marin Blažević te glumica Ana Vilenica.

Natječaj je raspisan kada je intendant Oliver Frljić razriješen dužnosti, na vlastiti zahtjev, radi odlaska u tim za realizaciju projekta Rijeke kao Europske prijestolnice kulture 2020.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.