Hrvatski radio

Radio Rijeka

13:47 / 30.03.2015.

Autor: Lea Domijan Fišter

Dva milijuna kuna za riječke male poduzetnike

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Poduzetnicima u Rijeci i ove su godine na raspolaganju dva milijuna kuna nepovratnih subvencija iz gradskog proračuna. Tim se novcem želi potaknuti razvoj maloga poduzetništva, a natječaj je otvoren do 30. rujna ove godine, ako se novac ranije ne potroši.

Foto: Lea Domijan Fišter / Radio Rijeka  

Objavljen je Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu nepovratnih subvencija Grada Rijeke za poticanje razvoja malog poduzetništva. Riječ je o mjerama koje ne rješavaju probleme malih poduzetnika, ali ih potiču na ulaganja. Prošle su godine riječki poduzetnici na 668 tisuća kuna gradske potpore uložili više od tri milijuna kuna.

Subvencije se mogu ostvariti za uložena sredstava za certificiranje proizvoda i procesa, izradu marketinških planova ili istraživanje tržišta, uvođenje elektroničkoga poslovanja, nabavku strojeva i opreme, usavršavanje zaposlenika i niz drugih aktivnosti. Prošle godine se, objašnjava gradski pročelnik za poduzetništvo Andrija Vitezić, najveći broj zahtjeva za odnosio na nabavku softvera za pomoć u vođenju poslovanja, a najviše novca dodijeljeno je za nabavku alata i strojeva.

Riječki mali poduzetnici mogu se javiti za subvenciju svojih troškova najkasnije do 30. rujna 2015. ako se predviđena dva milijuna kuna ne potroše ranije. Javlja Lea Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.