Dva nagrađivana lošinjska restorana – Alfred Keller i Matsunoki nastavljaju se probijati na svjetski gastronomski vrh, što su potvrdili i novim globalno prepoznatim priznanjima koja dodjeljuje World Culinary Awards.
10.01.2023.
10:55
Autor: Radio Rijeka
Dva nagrađivana lošinjska restorana – Alfred Keller i Matsunoki nastavljaju se probijati na svjetski gastronomski vrh, što su potvrdili i novim globalno prepoznatim priznanjima koja dodjeljuje World Culinary Awards.
Restoran Alfred Keller, smješten u jednom od 10 najboljih europskih hotela – Boutique Hotelu Alhambra, dobitnik je prestižne nagrade “Best in Europe“ čime je dodatno potvrdio svoju kvalitetu najboljeg europskog fine dining hotelskog restorana.
Važnim priznanjem nagrađen je i japanski restoran Matsunoki, smješten u hotelu Bellevue, kojem je dodijeljena nagrada “Best in Croatia“ za najbolji hotelski restoran u Hrvatskoj.
Restoran Alfred Keller kontinuirano potvrđuje kako spada u sam vrh hrvatske ali i svjetske restoranske scene, na što ukazuje i činjenica kako se može pohvaliti prestižnom Michelinovom zvjezdicom.
Zavidnu gastronomsku i enološku izvrsnost potvrdio je i višestruko nagrađivani restoran Matsunoki, čija inovativnost i odvažnost rijetko prolaze nezapaženo.
Ovaj fusion restoran uspješno spaja japansku tradicionalnu kuhinju i mediteranske organske i lokalne namirnice.
Nagrade “Best in Europe“ i “Best in Croatia“ dodjeljuju se u sklopu World Culinary Awardsa te služe za nagrađivanje izvrsnosti u kulinarskoj industriji.
Dodjeljuju se na temelju glasova kulinarskih profesionalaca, medija i potrošača diljem svijeta te su nepobitni pokazatelj virtuoznosti chefova.
U program Radio Rijeke javio se Saša Majstorović. generalni menadžer Hotela Bellevue. Poslušajte:
Saša Majstorović
Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora