Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dva nova slučaja zaraze u PGŽ-u, dva srednjoškolska razreda u samoizolaciji

21.09.2020.

10:02

Autor: HRT - Radio Rijeka

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

U Primorsko-goranskoj županiji danas su zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a riječ je o osobama koje su se zarazile od članova obitelji ili su povezane s poznatim izvorom zaraze, javlja Županijski stožer Civilne zaštite. U samoizolaciji su dva razreda srednjih škola.

U jednom od razreda Obrtničke škole u Opatiji učenica se zarazila unutar obitelji, nakon čega je bila u kontaktu s kolegama iz razreda, pa je cijeli razred sada preventivno u samoizolaciji, kao i razred u Srednjoj talijanskoj školi u Rijeci u kojem je jedan učenik pozitivan.

Budući da su posljednji kontakti s učenikom zabilježeni puno ranije, nastavnici i učenici ostalih razreda nastavljaju s redovnom nastavom u školi, a s razrednim odjelom kojeg su epidemiolozi uputili u samoizolaciju nastava će biti organizirana na daljinu za sljedeća četiri nastavna dana, javlja Županijski stožer Civilne zaštite.

Ozdravilo je 11 osoba, tako da su trenutno u županiji 84 aktivna slučaja zaraze kovidom, dok je 387 osoba u samoizolaciji. Ukupno je do danas u Primorsko-goranskoj županiji zabilježeno 526 slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2.

Poslušajte što nam je o situaciji u školi rekao ravnatelj Srednje talijanske škole u Rijeci Michele Scalembra:

Scalembra o samoizolaciji učenika, pripremila Selina Sciucca

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.