Hrvatski radio

Radio Rijeka

Dva sudara sa životinjama u jednoj večeri: vozači naletjeli na konja i srnu

25.11.2015.

11:17

Autor: Iva Črnjar

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Dva sudara s životinjama dogodila su se sinoć na prometnicama naše županije: na Grobniku i u Matuljima vozači su naletjeli na životinje koje su u sudarima stradale. Zbog toga, Policijska uprava primorsko - goranska još jednom poziva na oprez u prometu te poštivanje prometnih znakova.

Na području Grobnika 51-godišnji vozač osobnog vozila marke Citroen AX sudario se s konjem koji se nakon toga udaljio u šumu, dok se 54-godišnja vozačica, upravljajući osobnim vozilom marke Opel Astra, iz Matulja u smjeru Rupe, sudarila sa srnom koja je potom uginula. Brigu oko uginule divljači preuzeo je lovnik nadležnog lovačkog društva, javljaju iz PU primorsko - goranske.

Zbog povećanja ovakvih događaja u prometu, policija poziva vozače da budu maksimalno oprezni na cesti, da prilagode brzinu kretanja stanju i uvjetima na cesti te da poštuju postavljenu prometnu signalizaciju koja upozorava vozače na pojavljivanje životinja i divljači na cesti. Ako se utvrdi da je do naleta na životinju došlo zbog kršenja prometnih propisa, odnosno neprilagođene brzine ili nepostupanja po postavljenim prometnim znakovima, protiv vozača policija pokreće prekršajni postupak.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.